пятница, 24 ноября 2017 г.

20 листопада 2017 року в  ЕЗОШ №4  було проведено «круглий стіл» для вчителів з теми «Профілактика виникнення негативних явищ в учнівському середовищі».






Заступник директора з ВР Єфімова Л.М. наголосила, що питання профілактики правопорушень, попередження злочинності серед неповнолітніх, з усього обсягу нагальних питань є особливо гострими. Вибір способу поведінки у молодої людини існував завжди, але сьогодні в умовах поширення бездоглядності та безпритульності, пов’язаних із  соціальним сирітством, кризою сімейних взаємин, збільшенням числа неблагополучних сімей, послабленням виховної функції сім’ї, вільної пропаганди алкоголю, тютюну, поширення ВІЛ/СНІД та наркоманії, діти складніше піддаються реабілітаційним заходам, часто не прагнуть змінити вироблений стиль життя, а іноді цей вибір зробити непросто і часто він робиться не на користь дитини.  Виховання правової культури у дітей є одним з головних компонентів профілактичної роботи з неповнолітніми, адже вони повинні більше знати не лише про свої права, а й обов’язки та відповідальність, яка настає при порушенні певних загальноприйнятих норм співіснування у суспільстві.
 Соціальний педагог Литвиненко Г.В. провела «мозковий штурм» для педагогів, підготувала презентацію, проаналізувала результати анкетування учнів  щодо негативних звичок. Педагоги активно спілкувалися,наводили приклади, шукали шляхи вирішення різноманітних ситуацій, запропонованих для обговорення.




Презентація


Комментариев нет:

Отправить комментарий